تحقیقات نشان می دهد که تلخی قهوه ممکن است تولید اسید معده را تحریک کند.
به این ترتیب، بسیاری از مردم بر این باورند که قهوه معده شما را تحریک می کند. علائم اختلالات روده مانند سندرم روده تحریک پذیر را بدتر می کند.
و باعث سوزش سر دل، زخم معده، حالت تهوع، رفلکس اسید و سوء هاضمه می شود.
برخی معتقدند که نوشیدن فنجان قهوه با معده خالی به خصوص مضر است زیرا هیچ ماده غذایی دیگری وجود ندارد که از آسیب اسید به پوشش معده شما جلوگیری کند.
با این حال، تحقیقات نتوانسته است ارتباط قوی بین قهوه و مشکلات گوارشی پیدا کند. صرف نظر از اینکه آن را با معده خالی می نوشید.
در حالی که بخش کوچکی از مردم به شدت به قهوه حساس هستند و به طور منظم سوزش سر دل، استفراغ یا سوء هاضمه را تجربه می کنند. فراوانی و شدت این علائم بدون توجه به اینکه قهوه را با معده خالی یا با غذا می نوشند ثابت می ماند.
با این حال، مهم است که به نحوه واکنش بدن خود توجه کنید. اگر بعد از نوشیدن قهوه با معده خالی، اما نه هنگام نوشیدن آن با غذا، مشکلات گوارشی را تجربه می کنید، مصرف خود را متناسب با آن تنظیم کنید.
سایر عوارض جانبی بالقوه
قهوه همچنین ممکن است دارای چند عارضه جانبی منفی باشد. صرف نظر از اینکه آن را با معده خالی بنوشید. به عنوان مثال، کافئین میتواند اعتیادآور باشد، و ژنتیک برخی افراد ممکن است آنها را نسبت به آن حساس کند.
دلیلش این است که مصرف منظم قهوه میتواند ترکیب شیمیایی مغز شما را تغییر دهد و برای ایجاد اثرات مشابه به مقادیر بیشتر کافئین نیاز دارد.
نوشیدن بیش از حد ممکن است منجر به اضطراب، بی قراری، تپش قلب و تشدید حملات پانیک شود. حتی ممکن است در برخی افراد منجر به سردرد، میگرن و فشار خون بالا شود.
به همین دلیل، اکثر متخصصان موافق هستند که باید مصرف کافئین خود را در حدود 400 میلی گرم در روز محدود کنید. معادل 4 تا 5 فنجان (0.95-1.12 لیتر) قهوه.
از آنجایی که اثرات آن در بزرگسالان می تواند تا 7 ساعت ادامه داشته باشد، قهوه نیز ممکن است خواب شما را مختل کند. به خصوص اگر آن را در اواخر روز بنوشید در نهایت، کافئین می تواند به راحتی از جفت عبور کند و اثرات آن می تواند تا 16 ساعت بیشتر از حد معمول در زنان باردار و نوزادان آنها باقی بماند.
بنابراین، زنان باردار تشویق می شوند که مصرف قهوه خود را به 1-2 فنجان (240-480 میلی لیتر) در روز محدود کنند.