قهوه برزیل

اعتقاد بر این است که قهوه در سال 1727 از گویان فرانسه از طریق سرهنگ پرتغالی فرانسیسکو دل ملو پالتا به برزیل رسیده است. وی همسر فرماندار گویان را فریب می‌دهد تا از او برای قاچاق دانه‌های قهوه در مرز کمک بگیرد و در اینکار موفق می‌شود.

قهوه برزیل

تاریخچه

در ابتدای ورود این گیاه پر طرفدار به این کشور، قهوه عمدتا توسط استعمارگران اروپایی به صورت محلی مصرف می‌شد. اما با افزایش تقاضا در اروپا و ایالات متحده، صادرات افزایش یافت. این افزایش تقاضا باعث شکوفایی صنعت قهوه در سال 1802 میلادی شد و از آن سال تا سال 1820 میلادی برزیل موفق شده به تولید 30 درصد از قهوه جهان دست پیدا کند.

در اواسط تا اواخر قرن نوزدهم میلادی بیماری قهوه صنایع قهوه آسیا را نابود کرد و به آمریکای مرکزی و جنوبی این شانس را داد که به عنوان منطقه بزرگ تولید قهوه خود را به جهان معرفی کند. در دهه 1910 و با عدم وجود کشورهای تولید کنندگان آسیایی، برزیل توانست 80 درصد تولید جهان را به خود اختصاص دهد.

سهم تولید این کشور

 همچنین با بهبود اوضاع بیماری قهوه در کشورهای آسیایی سهم برزیل از تولید در جهان کاهش یافت اما برزیل به عنوان بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان باقی ماند.

در ابتدای دهه 90 میلادی، دولت انواع صنایع کشاورزی از جمله صنعت قهوه را از حالت طبیعی خود خارج کرد. خارج شدن صنعت قهوه از حالت طبیعی خود به کشاورزان آزادی زیادی داد تا دست به آزمایش بزنند.

این مقررات زدایی دروازه‌های نوآوری را به روی صنعت قهوه برزیل باز کرد و باعث شد برزیل در تحقیقات قهوه و تکنیک‌های جدید پردازش هم در جهان پیشرو شود.

50 تا 60 میلیون کیسه هر ساله در برزیل تولید می‌شود. که 80 درصد آن قهوه عربیکا و 20 درصد آن قهوه روبوستا است. قهوه عربیکا تولید شده در برزیل 30 درصد از عرضه قهوه جهان را تشکیل می‌دهد. 

20 میلیون از 60 میلیون کیسه‌ی قهوه تولید شده در برزیل صادر نمی‌شوند و برای مصرف خانواده‌ها در کشور باقی می‌مانند.

بنابراین واقعاً تعجب آور نیست که برزیل در اواسط دهه 2010 میلادی از ایالات متحده به عنوان مصرف کننده شماره 1 جهان عبور کرد.

قهوه

مشخصات و ویژگی‌های آن

جغرافیای متنوع این کشور باعث شده است که تنوع زیادی در طعم قهوه در کشور برزیل وجود داشته باشد. لوبیا قهوه روبوستا که در علفزارها رشد می کند با نت‌های خاکی ملایم است و تلخی نسبتاً قابل توجهی ندارد.

با افزایش ارتفاع در مزارع ، قهوه عربیکا را با طعم‌ها و شیرینی‌های ظریف‌تر مشاهده می‌کنیم. قهوه عربیکای کشور برزیل قهوه‌ایی با نت‌های گلدار و میوه‌ای و با طعم‌های پیچیده است که اصلاً شبیه دانه‌های معمولی قهوه برزیل نیستند.

قهوه اسپیالتی

در نوع تخصصی و اسپشیالتی، ما چند نوع طعم متفاوت از قهوه‌های برزیل مشاهده می‌کنیم. رایج ترین آن لوبیای خاکی‌، تند‌، مغزدار‌، شیرین و کم اسیدیته است که پایه‌ای ترکیبی و عالی ایجاد می‌کند، دارند.

تولیدات این کشور اغلب دارای بدنه‌ای سبک‌تر، شیرینی آبدار، اسیدی ملایم و طعم پیچیده ای با نت های آهک ، شراب سفید ، گل و ادویه هستند.

با توجه به تولید انبوه، این قهوه در اکثر کشورها و فروشگاه‌های قهوه جهان موجود است و جزو قهوه‌های نسبتاً ارزان در دنیا است.  

خواص

۱- کاهش خطر ابتلا به سرطان

۲- تقویت عملکرد مغز

۳- افزایش تمرکز

۴- افزایش متابولیسم و کاهش وزن

۵- کاهش خطر بروز سکته

ارسال دیدگاه