قهوه اندونزی

اندونزی امروزی یکی از اولین کشورهای جهان بود که کشت قهوه را به صورت تجاری آغاز کرد. قبل از بسیاری از کشور های آفریقا، قبل از اکثر مناطق آسیا، و قبل از قاره آمریکا. اما قهوه اندونزی سابقه ای 400 ساله دارد که متأسفانه تاریخچه ای از استعمار وحشیانه، بیماری و مبارزه است.

قهوه اندونزی

با این حال، قهوه علیرغم یک دوره تاریک تاریخ، قهوه بخشی جدایی ناپذیر از زندگی اندونزی است. و این کشور در واقع چهارمین تولید کننده بزرگ قهوه در جهان است.

تاریخچه قهوه اندونزی

گیاهان قهوه از طریق بازرگانان هلندی و استعمارگران در اواخر دهه 1600 به این کشور آمدند. که دانه‌های قهوه را از یمن (مسلماً با قاچاق آن‌ها) در اوایل آن قرن به دست آورده بودند. اولین جزیره ای که قهوه کشت شد جاوا بود که شهر جاکارتا (در آن زمان باتاویا نامیده می شد) قرار داشت.

دولت استعماری هلند تا سال 1699 مزارع را در سراسر شهر راه اندازی کرده بود و در سال 1711، اولین صادرات عمده تجاری در حال انجام بود. جاوا به سرعت به یکی از بزرگترین تولید کنندگان قهوه در جهان تبدیل شد. و منبع مورد علاقه اروپا برای دانه های قهوه بود.

به طور طبیعی، اندونزی که کشوری متشکل از هزاران جزیره است، شاهد گسترش مزارع قهوه در جزایر همسایه در قرن آینده بود. به زودی سوماترا صنعت پررونقی داشت، سپس سولاوسی (در آن زمان سلبس نامیده می شد)، بالی و تیمور (و همچنین ده ها جزیره بسیار کوچکتر) به تولید کنندگان پیوستند.

متأسفانه، فقر، گرسنگی، و شرایط غیرانسانی کار را می‌توان به راحتی در هر کجا که مزارع قهوه باشد یافت. صاحبان مزارع هلندی سفت و سخت، طاقت فرسا و بسیار خواستار بودند.

قهوه اندونزی چه طعمی دارد؟

از آنجایی که اندونزی هزاران جزیره را در بر می گیرد، طعم همه قهوه های این کشور یکسان نیست. در واقع، برخی از چشندگان قهوه حرفه ای ماهر به راحتی می توانند تفاوت بین جزایر را تنها بر اساس طعم و مزه تشخیص دهند.

بیایید نگاهی عمیق‌تر به سه تا از بزرگترین تولید کنندگانی که دانه‌های قهوه با درجه تخصصی تولید می‌کنند بیاندازیم.

سوماترا نامی شناخته شده در آمریکای شمالی است که به دلیل بدن سنگین، اسیدیته کم و طعم های زمین، ادویه و جنگل مورد علاقه است.

(گاهی اوقات هنوز به عنوان Celebes شناخته می شود) سولاوسی بسیار کمتر شناخته شده است، اما دانه های درجه تخصصی آن کاملاً شبیه به دانه های سوماترا هستند. با این حال، آنها تمایل به داشتن طعمی سبک تر، عطر سدر شدیدتر و طعم کمی میوه ای دارند.

و نهایتا دانه‌های قهوه جاوا که کمتر از گیاهان عربیکا هستند، اما تعداد کمی از دانه‌های درجه تخصصی که از آنجا با آن‌ها مواجه می‌شویم، طعمی سرشار و شیرینی خاکی دارند. دو نوع قهوه روبوستا و عربیکا بیشترین سهم تولید قهوه در کشور اندونزی را دارند، اما می‌توان به قهوه‌های کاپی لوواک، مندیلینگ و آچه هم اشاره کرد که جزو معروف‌ترین قهوه‌های کشور اندونزی است.

ارسال دیدگاه